[:SL]Smuči Zag[:en]Smu[:]

[:SL]  Z letošnjo sezono sem dobil priložnost smučati na smučeh ZAG. V uporabo sem dobil 2 modela smuči in sicer sem si izbral Ubac in Bakan, oba modela sta predstavnika širših turnih smuči. Nekaj več o njihovih turnih smučeh najdete tule: http://www.zagskis.com/en/our-products/skis/9-freerando-skis ali pa za tiste bolj klasično orientirane smučarje malo ožje smuči: http://www.zagskis.com/en/our-products/skis/5-touring-skis

Vse smuči odlikuje nizka teža v primerjavi z voznimi lastnostmi. Sam sem skoraj vse življenje presmučal na Elanovih smučeh in že prvi dan na Zagu sem bil nad smučmi navdušen. Ubac se lahko primerja z Elanovo Himamalyo. V primerjavi z njimi je Ubac nekoliko trša smuča, kar pomeni, da se na trdem terenu obnese bolje. Tudi na urejenih smučiščih prav lepo “zakarva”. Kljub temu pa v pršiču odlično pljuje. Skratka gre za odlično smučo pol butične izdelave, lahko vodljivo in lahko.

Bakani so predstavniki širših turnih smuči. Nizka teža je prvo, kar ti ob njih pade v oči. Smuča ob dolžini 184 cm in širini 114 mm pod pancarjem tehta samo dobrih 1600 gramov. Tako sem bil z njimi v zadnjih dneh tudi večkrat na turni smuki in jih ne uporabljam samo za freeride. Niso tako okretne kot Ubaci, v globjem snegu pa se izkažejo z boljšo plovnostjo.

Če koga zanima, kako Zagi izgledajo jih lahko vidite in tudi kupite v Actionmami: http://www.actionmama.com/[:]